Pensiunea Miraj


Go to content

TURISM ZONAL


Datorita alegerii facute de a va caza la Pensiunea Miraj si datorita ampalasarii ei, comuna Leordina aflandu-se la jumatatea distantei dintre Sighetul Marmatiei si Borsa, aveti posibilitatea de a vizita toate obiectivele turistice ale Maramuresului.

Trenul pe aburi(mocanita) de pe Valea Vaserului (unul dintre cele mai impresionante defilee din Carpatii Orientali) Plimbarea cu Mocanita te duce printr-o zona impadurita enorm, unde nu exista drumuri sau sate, intr-o salbaticie fermecatoare.
, Valea Izei si Valea Marei (pe DN 18).

Edificii religioase: bisericile din lemn ocupã un loc aparte în fondul de aur al creatiei populare din România, unice în lume prin formele si ornamentele specifice stilului românesc: Bogdan Vodã(sec. XVIII, cu interior pictat), Surdesti (1724, cu cel mai înalt turn din tinut: 54 m); Moisei (1699); Budesti (sec. XVII-XVIII), Cãinesti (1663, cu pictura din 1754), Rozavlea (1700, pictura muraladin 1775), Botiza (1796), Ieud; Biserica "Sfânta Treime" din Baia Mare, ridicatã de calugarii iezuiti între 1717-1720, în stil baroc; Manatirea Izvorul Negru, lânga Moisei (1672),

Manastirea de la Bârsana(1780) plina de taina Crucii si a Invierii lui Hristos in Biserica Sa, sinteza intre evlavie si arta, unde rugaciunea ziditoare de suflet frumos se uneste cu munca artistica, ziditoare de lumina construita din piatra si lemn, Barsana - este o icoana a sufletului crestin ortodox maramuresean la rascruce de milenii, o speranta pentru un viitor binecuvantat, este un loc sfant unde natura se uneste cu Biserica in Liturghie.

Cimitirul Vesel - Sãpânta (la 18 km de Sighetu Marmatiei), unic în lume prin originalitatea sa: crucile de lemn sculptate si pictate de mesterul popular Stan Pãtras care au transformat într-un adevrat muzeu. Coloritul crucilor si textele pline de umor eternizeazã si ipostazele esentiale ale vietii si evidentiazã vigoarea spiritului românesc care nu se teme de moarte.
Vestitele porti maramuresene Sãpanta, Vadul Izei, Desesti, Giulesti;

Edificii culturale: Muzeul Maramuresului, Sighetu Marmatiei, cu sectii de etnografie si arta populara (piese de port si arhitectura populara masti populare, icoane, piese de industrie casnicã, stiintele naturii (flora si fauna maramuresanã; Muzeul Mineralogic, Baia Mare.

Un interes turistic deosebit este dat de principalele culmi montane usor accesibile în tot cursul anului, de lacul Vinderel, de vaile râului Repedea si a afluentilor acestuia, cât si de întinsele paduri sau pajisti alpine.
Culmea Tomnatecu, de pe versantul stâng al vâii Repedea, este deosebitã prin flora subalpina în care se remarcã POIANA NARCISELOR (a doua ca marime din tara)

Culmea Rugasu, din apropierea Vf. Farcã, se remarcã prin extinderea peisajului subalpin si prezenta unor mici circuri glaciare.

Creasta Pietriceaua, este deosebita prin abruptul versantilor si existenþa unor pesteri si avenuri. Aici se poate practica alpinismul.

Varful Pop Ivan,situat la granita cu Ucraina, este spectaculos prin masivitate si extinderea peisajului alpin ai subalpin.

Valea raului Repedea, cu aspect de defileu si înconjuratãde pãduri, constituie un loc ideal pentru drumetie.
Un turistic de natura antropicã este reprezentat de biserica ortodoxa ucraineanã, edificata în anul 1901.

ACASA | DESPRE NOI | TERMENI SI CONDITII | TURISM ZONAL | CAMERE TARIFE | OFERTE | GALERIE FOTO | POLITICA COOKIES | Certificari | CONTACT | Site Map


Back to content | Back to main menu